Mobil: + 45 40 60 67 03             info@rideklubbenhinnitus.dk     Deltag i event
Hinnitus – rideklubben i Thorning

Vi afholder Generalforsamling fredag 2. Februar kl 19

Velkommen

I Hinnitus rideklub skal det være attraktivt at være medlem af klubben og have høje ambitioner med sin ridning. Ligesom det skal være attraktivt at være medlem af rideklubben som hygge-rytter. Det skal også være en positiv oplevelse at færdes på Midtjysk Ridecenter, som forældre og pårørende.

Scroll ned og få en fornemmelse af hvad klubben kan tilbyde. Du er velkommen til at komme på et smug-kigge-visit eller bestille en prøvetime Klik her

Se løbende info på vores facebook profil “Rideklubben Hinnitus (RKH)” eller opret dig på FB “Rideklubben Hinnitus” og del billeder, glæde og brugt rideudstyr med andre af klubbens medlemmer

RKH Regionsstævne [Back To Gallery]

Den lokale handel støtter os - støt dem ;)

Vi er medlem af Dansk Rideforbund og Dansk Handicap Idræts-forbund

Holdoversigt

Et godt hold til små børn der elsker heste og samtidig får styrket kropsbevistheden og balancen. Forældrene trækker eller barnet rider selv skridt – trav – galop. Evt. galop i longe. Det forventes at forældrene hjælper med at strigle og sadle op og af (mød altid ½ time før undervisningstimen). Ved godt vejr rider vi enten en kort skridttur i skoven (med trækker) + undervisning på sandbanen, eller en hel lektion på sandbanen. Ved vådt og koldt vejr rider vi indenfor i hal 1. En lektion = en halv times undervisning.

Se holdoversigt klik her

Dette er et begynderhold – eller til elever der er utrygge. Maks. to elever. Vi strigler hesten sammen – sadler op og rider. Undervisningen bygger på tryghed omkring og på hesten. Derfor vil hovedparten af undervisningen i starten være præget af tillidsøvelser og praktisk håndtering af hesten. Eleven lærer hestens forskellige gangarter; skridt, trav og galop i det tempo som barnet/voksne er klar til. Det forventes at forældrene er tilstede. Klargøring af hest ca. ½ time + ca. ½ times undervisning. Se præsentationsvideoen 😉

Se holdoversigt klik her

Vi øver skridt – trav – galop (evt galop i longe) – hvordan man bruger ridebanen og hvad det altsammen hedder (skråt igennem, 20 meter volte, parade, slangegang olign). Det forventes at forældrene hjælper med at strigle og sadle op og af (mød altid ½ time før undervisningstimen). Ved godt vejr rider vi enten en kort skridttur i skoven (med trækker) + undervisning på sandbanen, eller en fuld time på sandbanen. Ved vådt og koldt vejr rider vi indenfor i hal 1. En times undervisning.

Se holdoversigt klik her

Springundervisning Vi øver basis springtenikker ved lave springhøjder.
½ times opvarmning + ½ times spring

Rider selv alle gangarter. Øver enten dressurøvelser til L niveau. Det forventes man strigler og sadler op og af (mød altid ½ time før undervisningstimen). Ved godt vejr rider vi enten en tur i skoven eller på sandbanen. Ved vådt og koldt vejr rider vi indenfor i hal 1. En times undervisning.

Springundervisning Vi forbedre springteknik og sværhedsgrad.
½ times opvarmning + ½ times spring

Se holdoversigt klik her

Dette hold er for dygtige rytter. Vi finpudser og forbedre springteknikken.

Se holdoversigt klik her

Disse hold sammensættes med hensyn til ryttere og indhold efter rytternes behov. Tal med Hanne. Det forventes at forældrene hjælper med at strigle og sadle op og af (mød altid ½ time før undervisningstimen).

Se holdoversigt klik her

AR-150929201.jpg&MaxH=620&imageVersion=default&Q=95

FREMHÆVET PRÆSTATION

Kasper fik bronzemedalje ved Special Olympics World Summer Games i USA

Kasper blev udtaget til World Games i august 2014 og har siden, sammen med ridefysioterapeut Rikke Torgersen, Hanne Helmers fra Rideklubben Hinnitus og rytternes trænerteam Jette Flarup og Karin Lindved fra DHIF arbejdet hårdt på at blive klar. De mange timers slid udmøntede sig i flotte resultater. Kasper deltog i henholdsvis dressur, hvor han fik en 5. plads, i working trails, hvor han blev nr. 6 og i stafet, hvor det blev til en flot bronzemedalje.

I Team Relays dannede Kasper team med en ung pige fra Grækenland, da Danmark havde tre ryttere på niveau B, og derfor ikke kunne stille to hele hold. Her var det Kasper, der »trak læsset«.

Rideklubben tilbyder

 • Traditionel og terapeutisk rideundervisning på alle niveauer
 • Godt kammeratskab
 • Pålidelige ponyer
 • Gode ridefaciliteter
 • Skøn natur
 • Behagelige ridetimer.

I løbet af året har vi forskellige fællesaktiviter og stævner i weekenderne, der styrker sammenholdet og klubfølelsen. Læs mere på siden

Er du nybegynder inden for sporten – bør du se vores instruktionsvideoer. Vi glæder os til at have dig som medlem. Velkommen.

Rideudstyr

Rideudstyr

 • Alle skal bære ridehjelm. Børn under 14 år skal bære ridehjelmen under ridning og i stalden. Du kan altid låne en af vores ridehjelm ganske gratis. Vi anbefaler dog, at rytteren køber sin egen, så snart han eller hun er sikker på, at interessen for ridesporten holder.
 • Under springning skal alle under 18 år bære sikkerhedsvest.
 • I sommerperioden er jogging-bukser (evt. strækbukser) et godt alternativ til ridebukserne. Gummistøvler med hæl kan sagtens erstatte ridestøvlerne. Man behøver ikke fare ud og gøre de store investeringer lige med det samme.
 • I efterår- og vinterperioden kan man bruge en varm vinterjakke (fleece + termojakke), flyverdragt, termostøvler med hæl, varme fingerhandsker, ørevarmere og evt. uldstrømper. Selv om vi rider indendørs, er temperaturen kølig.
 • Sandaler, kondisko, shorts, nederdel og lign. påklædning er uhensigtsmæssig og bandlyst. Det kan være farligt, hvis man falder af og bliver hængende i en stigebøjle, fordi man har de forkerte sko på.
TwoRidersNew

Hils på vores

UNDERVISER-TEAM

Hanne_400x400A

Hanne Hellmers

Ejer af Jysk Ridecenter & underviser

Hanne har over 35 års erfaring med undervisning af børn og unge. Hun har verdens største tålmodighed og alle børn føler sig trygge i hendes timer.

Alexander_400x400

Alexander L. Kjeldsen

underviser

Alexander underviser i dressur og spring. Deltager selv aktivt ved mange stævner og får gode resultater

MEDLEMSSKAB

Klik her hvis du gerne vil være medlem
eller støtte rideklubben

ValgAfRidehold

NEWSLETTER

Sign up if you’re up for some news!

HVAD SIGER MEDLEMMERNE OM KLUBBEN

MØD VORES HESTE

We encourage a positive learning experience in natural horsemanship and trail riding

Er du klar til en prøvetime?

PHOTO GALLERY